• home
 • video
 • pas verschenen

  Dader bomaanslag spelersbus Dortmund moet 14 jaar de cel in

  De dader kreeg een gevangenisstraf van 14 jaar.

  Het Duitse gerecht heeft Sergueï Wenergold, de dader van de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund in april 2017, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar. Hij werd schuldig bevonden aan poging tot moord. Daarvoor riskeerde de 29-jarige Wenergold een levenslange celstraf.

  Op 11 april 2017 had Borussia Dortmund het in de Champions League moeten opnemen tegen Monaco, maar op weg naar het stadion ontploften drie spijkerbommen nabij de spelersbus.

   

  De explosieven waren verstopt in een haag, maar maakten geen dodelijke slachtoffers. Verdediger Marc Bartra liep door glasscherven wel een handblessure op.

   

  Het Duitse gerecht identificeerde Sergueï Wenergold als dader. Hij gaf toe dat hij de bommen had laten afgaan, maar ontkende dat hij slachtoffers wilde maken. 

   

  Het gerecht stapte niet mee in die redenering. Volgens de procureur wilde Wenergold wel zoveel mogelijk spelers om het leven brengen, om zo het aandeel van Borussia op de beurs te kelderen. Wenergold had hierop gespeculeerd en hoopte zichzelf op die manier te verrijken.