• home
 • video
 • pas verschenen

  Conmebol opent disciplinaire procedure tegen River Plate

  " "

  De supporters van River Plate bekogelden de spelersbus van River Plate, de match werd uitgesteld.

  De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (Conmebol) heeft een disciplinaire procedure opgestart tegen River Plate. De fans van die laatste club gooiden zaterdag zowat alle ruiten in van de spelersbus van de Boca Juniors op weg naar het stadion van River Plate. De return van de finale van de Copa Libertadores werd tot nader datum uitgesteld. 

  De Zuid-Amerikaanse finale beloofde vooraf vuurwerk, omdat het om een derby gaat tussen 2 stadsrivalen uit Buenos Aires. De emoties lopen hoog op, met supportersaanmoedigingen, maar ook met supportersgeweld.

   

  Zaterdag werd de bus van Boca Juniors op weg naar El Monumental, het stadion van River Plate, onder vuur genomen met stenen en andere zware projectielen. De politie gebruikte traangas om de orde terug te brengen.

   

  Tal van Boca-spelers raakten geïrriteerd door het traangas en liepen ook verwondingen op door het gebroken glas. Dokters stelden vast dat de spelers niet meer in staat waren om te spelen.

   

  De match werd eerst uitgesteld, daarna een dag verlaat, tot slot op vraag van Boca uitgesteld tot een ong te bepalen datum. De 2 clubvoorzitters zitten daarvoor vandaag samen in de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion, samen met Conmebol-voorzitter Alejandro Dominguez.

   

  River Plate heeft tot vanavond de tijd om bewijsstukken ter verdediging aan te leveren. Ondertussen beschuldigt de voorzitter van River Plate Boca van verraad. Volgens eerstgenoemde heeft Boca aan Conmebol gevraagd om hen tot winnaar uit te roepen. De heenmatch eindigde op 11 november op 2-2.