• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroaat Bavcevic, ex-bekerwinnaar met Bergen, volgt Brian Lynch op

  Niksa Bavcevic

  Niksa Bavcevic (hier aan de slag bij Bergen) keert terug naar België.

  Niksa Bavcevic is de nieuwe coach van Charleroi. De Kroaat, die in België trainer was bij Pepinster en Bergen, tekende een contract tot juni 2020.

  Niksa Bavcevic is geen onbekende in het Belgische basketbal. Van 1999 tot 2004 trainde hij Pepinster, waar hij onder meer Axel Hervelle (nu bij Charleroi) lanceerde. Daarna trok hij naar Bergen, waarmee hij in 2006 de Beker van België won.

   

  Na zijn passage in België reisde de 62-jarige Bavcevic heel Europa af: Rusland, Italië, Roemenië, Kroatië, Zwitserland en Armenië (bondscoach) werden aangedaan door de Kroaat.

   

  Nu krijgt Bavcevic de taak om Charleroi weer op het rechte pad te krijgen. "We hopen dat hij met zijn ervaring en vastberadenheid voor constante resultaten kan zorgen. Zijn veeleisendheid is een van zijn grootste kwaliteiten", klinkt het bij het bestuur van Charleroi. Kristof Michiels en Thomas Roijakkers worden zijn assistenten.