• home
 • video
 • pas verschenen

  Giro kan Bardet weer niet verleiden: "Tour-parcours past meer bij zijn kwaliteiten"

  Romain Bardet.

  Romain Bardet werd dit jaar zesde in de Tour.

  De Ronde van Italië zal Romain Bardet (28) niet op de deelnemerslijst kunnen zetten. De Fransman van AG2R richt zijn pijlen ook komend seizoen volledig op de Tour, waar de klimmers aan hun trekken zullen komen.

  Romain Bardet heeft de Giro d'Italia nog nooit in zijn programma opgenomen, maar de Fransman speelde met het idee om in 2019 wel deel te nemen aan de eerste grote ronde van het seizoen. Zover komt het uiteindelijk niet: Bardet past weer voor de Giro.

   

  "Het is een keuze die we na lang overleg met Romain en zijn trainers genomen hebben", laat Vincent Lavenu, teammanager bij AG2R, weten. "Het parcours van de Tour past meer bij zijn kwaliteiten dan dat van de Giro."

   

  De Tour-organisatie heeft voor 2019 een parcours uitgestippeld dat spek naar de bek van de klimmers moet zijn. Er zijn opvallend weinig tijdritkilometers in het rittenschema opgenomen.

   

  In 2016 werd Bardet tweede in de Tour, in 2017 eindigde hij derde. Dit jaar kwam Bardet niet verder dan de zesde stek.