• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Scolari (70) verovert Braziliaanse titel met Palmeiras (met video)

  " "

  Scolari (r) kwam in juli aan het roer, toen Palmeiras 7e stond op 8 punten van de 1e.

  Luiz Felipe Scolari heeft nog maar eens een succes geboekt: de 70-jarige Braziliaanse voetbaltrainer won met Palmeiras de titel van zijn land. Een 0-1-uitzege bij Vasco da Gama volstond op 1 speeldag van het einde.

  Scolari begon in juli aan zijn derde passage bij Palmeiras, dat toen 7e stond op 8 punten van de eerste. De man die Brazilië in 2002 de 5e en vooralsnog laatste wereldtitel bezorgde, zette die scheve situatie nog resoluut recht.

   

  De vreugde om de tiende titel van de club uit Sao Paulo was dan ook groot. De goal van Deyverson in de 72e minuut was beslissend. Scolari won in het verleden ook al de Braziliaanse beker en de Copa Libertadores met Palmeiras.

   

  Smet op het palmares van Scolari zal altijd de 7-1 tegen Duitsland in de halve finale van het WK 2014 in eigen land blijven. Met Portugal werd hij in 2004 Europees vicekampioen.

  Het doelpunt van de titel:

  Feest in Sao Paulo:

  " "

  Felipe Melo en Luiz Felipe Scolari.