• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings hoeft enkele Nederlandse topschaatsers niet te vrezen in Polen

  " "

  Bart Swings won de 5.000 meter in Tomakomai.

  Bart Swings zal over 2 weken bij de wereldbekerontmoeting in Polen een paar grote Nederlandse namen niet tegenkomen. Het commerciële Team LottoNL- Jumbo maakte bekend dat het Patrick Roest en Kjeld Nuis niet uitstuurt.

  Van 7 tot 9 december ontvangt Tomaszow Mazowiecki het wereldbekercircus in Polen. Maar Team LottoNL-Jumbo kiest voor een trainingskamp in Noord-Italië in Collalbo om er andere - belangrijkere - afspraken van het seizoen voor te bereiden: van 14 tot 16 december is er de wereldbeker in Heerenveen. En eind december volgen de nationale afstandskampioenschappen, waar de Nederlanders zich voor de grote toernooien kunnen plaatsen.

   

  Sowieso ontbreekt Sven Kramer ook in Polen. Na het eerste wereldbekerweekend in Japan keerde de veelvoudige wereldkampioen met rugklachten terug naar huis. Kramer wil eerst fit worden en hoopt voor Nieuwjaar weer wedstrijden te kunnen schaatsen.

   

  Swings heeft een uitstekend WB-weekend in Japan achter de rug: hij pakte brons op de massastart en won de 5.000 meter. De Noor Pedersen en de Nederlander Roest beten hun tanden stuk op Swings' tijd in de slechte weersomstandigheden.