• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard sluit PSG uit: "In Frankrijk speel ik alleen voor Lille"

  Eden Hazard

  Eden Hazard was gisteravond te gast op de Franse televisie.

  De toekomst van Eden Hazard ligt niet in Parijs. Dat heeft hij verzekerd in een voetbalprogramma op de Franse televisie. "Er is contact geweest met PSG, maar ze hebben me niet kunnen verleiden", vertelde de Rode Duivel, die het ook opnam voor Thibaut Courtois.

  "In januari vertrek ik niet"

  Gisteravond was Eden Hazard te gast in Canal Football Club. Hij mocht er het 10-jarige bestaan van de Franse Extra Time vieren, maar hij kreeg er natuurlijk ook vragen voorgeschoteld over zijn toekomst.

   

  Axel Witsel wilde weten of hij ooit terugkeert in de Franse competitie. "Als ik dat doe, is het bij Lille", verzekerde Hazard. "En als dat onmogelijk is, keer ik ook nooit terug in de Ligue 1. Een andere club maakt geen enkele kans."

   

  Ook PSG niet? "Er is contact geweest", zei de nummer 10 kort, "maar ze hebben me niet kunnen verleiden."

   

  Waar Hazard volgend jaar wel speelt, wil of kan hij nog niet zeggen. Tijdens de winterstop verlaat hij Chelsea alleszins niet. "Neen, in januari vertrek ik niet. Dat doe ik niet, uit respect voor de club en de supporters. En voor hetzelfde geld doe ik mijn carrière uit bij Chelsea."

  "Zo zit Thibaut nu eenmaal in mekaar"

  Uiteraard ging het op de Franse televisie ook over de Wereldbeker. In de halve finales verloren de Rode Duivels van Frankrijk. "Natuurlijk had ik daar de pest in", reageert Eden Hazard.

   

  "Maar goed, voor mij is die wedstrijd verleden tijd. Hopelijk zien we mekaar over twee jaar terug op het EK. En als we weer verliezen, is het maar zo."

   

  Na de nederlaag had Thibaut Courtois het over antivoetbal van de Fransen. "Als je net een match verloren hebt, reageer je wat opgedraaid", verdedigt Hazard zijn doelman. "Maar als je Thibaut kent, weet je ook dat hij dat echt denkt", lacht Hazard. "Zo zit hij nu eenmaal in mekaar."

   

  "Ik vind zijn reactie ook niet abnormaal. We hadden echt gehoopt om de finale te bereiken."