• home
 • video
 • pas verschenen

  Gattuso dient Salvini van antwoord: "Dat hij zich met problemen van Italië bezighoudt"

  " "

  Gennaro Gattuso, als speler én als trainer, een man die uitkomt voor zijn mening.

  Milan-coach Gennaro Gattuso heeft gisteren Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en fervent supporter van Milan, de les gespeld na de kritiek van de politicus na de 1-1 tegen Lazio Rome. "Er zijn belangrijkere problemen in ons land", aldus de nukkige oud-middenvelder.

  De politieke voorman van radicaal-rechts in Italië, die de match in Rome bijwoonde, was het niet eens met enkele keuzes van Gattuso. Nadat Lazio in de 94e minuut de 1-1 gemaakt had in de clash tussen de nummers 4 en 5, uitte Salvini zijn kritiek bij de Italiaanse tv.

   

  "Als ik Gattuso was, had ik enkele wissels doorgevoerd. De spelers waren moe, ik begrijp niet waarom hij in de tweede helft niemand vervangen heeft." Gattuso voerde de hele match geen enkele wissel door. Salvini gaf trouwens toe dat hij "begon te bidden", toen hij ontdekte dat Gattuso met een driemansverdediging ging spelen.

   

  De woorden van Salvini kwamen Gattuso ter ore op zijn persconferentie: "Ik word er gek van dat met alle problemen die dit land telt, Salvini de tijd heeft om over Milan te praten. Ik spreek niet over politiek, omdat ik er niks van snap. Ik zeg hem - als Italiaan - dat hij aan de politiek moet denken. Want als de Italiaanse vicepremier met alle problemen die we in ons land kennen, over voetbal praat, dan zijn we op de slechte weg."

   

  Milan is 5e in de Serie A, op 1 punt van Lazio. Leider Juventus leidt met 15 punten meer dan Gattuso's team.

  " "

  De radicaal-rechtse Matteo Salvini, minister van Binnenlandse Zaken.