• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  River Plate beschuldigt Boca Juniors van verraad: "Zou schande zijn"

  Boca eist de eindzege voor de groene tafel op.

  Over de Copa Libertadores is het laatste woord nog niet uitgesproken. Het gekissebis tussen River Plate en Boca Juniors krijgt een nieuw hoofdstuk. De preses van River Plate heeft de tegenstander in de finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League beschuldigd van verraad.

  De terugmatch van de finale van de Copa Libertadores werd zaterdagavond uitgesteld nadat de spelersbus van Boca Juniors bekogeld was door de aanhang van River Plate. De wedstrijd werd uitgesteld naar zondagavond, maar ook gisteren kon er niet gevoetbald worden.

   

  Boca Juniors vraagt nu voor de groene tafel de overwinning en de eindzege in de Copa Libertadores, tot grote onvrede van River Plate. "Wij hebben een document voor uitstel getekend en vervolgens hebben we dat met een handdruk bezegeld", legt River Plate-voorzitter Rodolfo D'Onofrio uit.

   

  "Daarna hoor ik dat Boca Juniors aan de CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse voetbalbond) gevraagd heeft om hen tot winnaar uit te roepen. Als ze nu de zege zomaar aan Boca geven, dan is dat een absolute schande. Het zou gewoon verraad zijn."

   

  De River-preses benadrukte dat de match alleen dankzij de steun van River uitgesteld kon worden. De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie had er immers op aangedrongen om de wedstrijd toch te laten spelen. Normaal gezien wordt dinsdag een nieuwe speeldatum vastgelegd.