Herygers: "In vergelijking met Van der Poel was ik een prullenman"

  Mathieu van der Poel

  "Zoals Van der Poel door het zand reed, dat kon zelfs ik niet."

  Mathieu van der Poel heeft ook afgelopen weekend weer gedemonstreerd. Toch gelooft Paul Herygers dat we nog spanning krijgen dit seizoen. "Hou je vast aan de takken van de bomen. Het kan wel!"

  Van der Poel torent dit seizoen nóg meer boven de concurrentie uit dan in het verleden. "Hij is, ondanks zijn zomer op de weg en de mountainbike, nog meer doorgegroeid", verklaart Sporza-commentator Paul Herygers. "Als je zijn torso ziet: die is eigenlijk al volmaakt voor wat nog moet komen."

   

  Aan de andere kant is ook Wout van Aert wat minder dan vorig seizoen. "Die perikelen met zijn ploeg, daar is geen enkele mens, zelfs Van Aert, niet tegen opgewassen. Dat wens je niemand toe."

   

  "Maar nu is er toch weer wat kleur aan de horizon. Hij moet zich vastklampen aan zijn prestatie in Koksijde. Vorig jaar zou hij ook niet kunnen winnen tegen Van der Poel, maar ik durf nu al zeggen: "Hou je vast aan de takken van de bomen. Het kan wel!""

  Het zal niet lang duren voor Van der Poel een klassieker op de weg wint

  "Als je tegen Van der Poel moet rijden, ben je coureur af"

  Volgens Herygers heeft Van der Poel zijn plaats in het pantheon van de cross nu al verdiend. "De Vlaeminck, Liboton en Nys. Tussen dat rijtje hoort hij nu al."

   

  "Zoals hij door het zand reed in Koksijde, dat kon zelfs ik niet (Herygers werd wereldkampioen in Koksijde). In vergelijking met hem was ik een prullenman."

   

  "Ik was af en toe ook eens de beste, maar dan wel van mijn generatie. Ik ben blij dat ik tegen zijn pa moest rijden en niet tegen hem. Als je daar tegen moet rijden, ben je coureur af. Dan win je gewoon geen koers meer. Als je hem tegenkomt, kun je beter gaan werken."

   

  "Ik verwacht ook veel van Van der Poel op de weg. Hij is geen gewone smurf. Hij is niet voor niets Nederlands kampioen op de weg. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het niet lang zal duren voor hij een klassieker wint."

  "Geloof in tweestrijd Van der Poel-Van Aert op het WK"

  Herygers is er wel van overtuigd dat de dominantie van Van der Poel niet zal blijven duren dit seizoen. "Ik geloof in een spannende cross op het WK straks. Ik twijfel niet dat het een tweestrijd wordt met Van Aert."

   

  "Ik hou rekening met een sterke Van Aert. Niemand zal op voorhand kunnen zeggen: het is in orde voor ons. Mirakels bestaan in de cross. Vorig jaar zou het ook niet waar zijn, maar het geschiedde wel. Al geloof ik ook niet in een WK-complex bij Van der Poel."