• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Fin scoort eerste vijfklapper sinds 2011 in de NHL

  Patrik Laine

  Patrik Laine jaagt de puck in het dak van het doel.

  Voor het eerst sinds 2011 heeft een speler nog eens 5 keer gescoord in de NHL, de sterkste ijshockeycompetitie ter wereld. De 20-jarige Fin Patrik Laine van de Winnipeg Jets kreeg het voor mekaar tegen de St. Louis Blues (8-4).

  De fans in de arena van St. Louis kregen een stukje ijshockeygeschiedenis te zien. Niet van het thuisteam, wel van de bezoekers uit Winnipeg. Patrik Laine scoorde maar liefst 5 keer: 1 in de 1e, 3 in de 2e en 1 in de laatste periode. 

   

  Dat was al 7 jaar geleden in de NHL. De Zweed Johan Franzen deed het hem in 2011 voor bij de Detroit Red Wings. In 2007 maakte de Slovaak Marian Gaborik er 5 voor Minnesota Wild.

   

  Voor 6 doelpunten in een match moeten we al terug naar 1976. De Canadees Darryl Sittler deed het voor de Toronto Maple Leafs tegen Boston. Het record staat op naam van Joe Malone. In 1920 maakte de Canadees er 7 in een wedstrijd voor de Montréal Canadiens tegen de Québec Bulldogs.

  Tweets over Patrik Laine: