• home
 • video
 • pas verschenen

  Return in gewelddadige finale van Copa Libertadores tot nader te bepalen dag uitgesteld

  In Argentinië snijdt het voetbal diep in de emoties.

  0 / 0

  Er is nog geen winnaar van de Copa Libertadores, zeg maar de Zuid-Amerikaanse Champions League. De terugmatch van de finale is opnieuw uitgesteld, op verzoek van Boca Juniors.

  Boca Juniors had vandaag gevraagd om de terugwedstrijd van de finale tegen aartsrivaal River Plate op te schorten.

   

  Boca drong aan op maatregelen, "omdat de wedstrijd momenteel niet in de op voorhand afgesproken gelijkwaardige omstandigheden gespeeld kan worden".

   

  De directe aanleiding voor dit verzoek (en het verkregen uitstel) is het wangedrag van de River-fans zaterdagnamiddag. De spelersbus van Boca werd zwaar onder vuur genomen door aanhangers van River Plate, op weg van het spelershotel naar voetbaltempel El Monumental.

   

  De bus werd bekogeld met stenen en andere zware projectielen, waardoor bijna alle ruiten sneuvelden. Vervolgens werden de spelers blootgesteld aan door de politie gebruikt traangas, wat tot braakneigingen en andere irritaties leidde bij de Boca-spelers.

   

  Meerdere spelers werden overgebracht naar het ziekenhuis, zo had aanvoerder Pablo Perez glassplinters in zijn oog. De spelers van Boca verklaarden dat ze niet meer in staat waren om te spelen en uiteindelijk besliste de Conmebol om de wedstrijd 24 uur uit te stellen. Vandaag deed de Conmebol er nog een schepje bovenop en verschoof de bond de match naar een latere, nog te bepalen datum.

  Tweets:

  Rivaliteit bereikt hoge pieken

  De twee rivalen staan voor het eerst tegenover mekaar in de finale van de Copa Libertadores. De eerste Superclasico eindigde twee weken geleden in La Bombonera op een 2-2-gelijkspel.

   

  Sindsdien heeft de voetbalgekte in de Argentijnse hoofdstad haar kookpunt bereikt. Vrijdag daagden er voor de laatste training van Boca liefst 50.000 toeschouwers op. De poorten van La Bombonera moesten gesloten worden, omdat het stadion te klein was om alle toeschouwers op te vangen. Wegens de gewelddadige rivaliteit tussen beide clubs zijn in beide duels bezoekende fans niet welkom in het stadion.