• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement na 1e competitieverlies: "We gaan nu niet plots twijfelen"

  Samatta

  22 doelkansen, maar slechts 1 goal. "Dan kun je zelfs tegen Cercle verliezen."

  Racing Genk is niet langer ongeslagen in eigen land. Niet meer dan een accident de parcours, zo noemt Philippe Clement de nederlaag tegen Cercle. "We hebben onszelf in de voet geschoten", zegt Leandro Trossard.

  Racing Genk is niet langer "The Invincibles". Niemand minder dan Cercle Brugge kon de trotse leider voor het eerst een voetje lichten. "Ik vind dat we toch goed gespeeld hebben", zegt Philippe Clement. "Het was gewoon een net-niet-verhaal."

   

  "Zoveel kansen krijgen en toch niet winnen, dat kom je niet elk seizoen tegen. Ik hoop dat ik mijn frustrerende avond nu wel gehad heb voor de komende jaren."

   

  Genk staat voor een belangrijke week, met eerst de cruciale match tegen Malmö in de Europa League en dan een bezoekje aan Anderlecht. "Maar ik denk niet dat deze groep nu plots gaat twijfelen."

   

  Heel wat gemiste kansen tegen Cercle, maar ook een gemiste kans voor Genk om uit te lopen op Club Brugge in het klassement. "Wij zijn daar totaal niet mee bezig. Niemand spreekt hier over het klassement. We proberen gewoon het maximale te halen uit elke wedstrijd."

  Trossard: "Cercle lag met 11 spelers voor zijn eigen backlijn"

  "Het is heel zuur om op deze manier een match te verliezen", vindt Leandro Trossard. "We hebben onszelf in de voet geschoten: we schieten de bal in ons eigen doel en lijden balverlies bij de 2e goal. Aan de overkant krijgen we de bal er dan niet in."

   

  "22 doelkansen, 74% balbezit: dan heb je niet slecht gespeeld. Maar als zij met 11 voor hun eigen backlijn gaan liggen, dan kun je thuis zelfs tegen Cercle verliezen."