• home
 • video
 • pas verschenen

  Theatrale Bölöni: "De scheidsrechter kan rustig thuis blijven"

  Bölöni ergerde zich aan de werkwijze van de VAR.

  De VAR was vanmiddag de hoofdrolspeler in AA Gent-Antwerp. Twee Antwerpse rozen werden afgekeurd, Gent kreeg een penalty na tussenkomst van de videoref. Antwerp-trainer Laszlo Bölöni stelde zich vragen bij de werkwijze van de arbitrage.

  Laszlo Bölöni belandde tijdens zijn wedstrijdanalyse al snel bij de VAR, het gespreksonderwerp vanmiddag in de Ghelamco Arena. "Wat zijn de regels om naar de beelden te kijken of niet?", vroeg de Roemeense T1 van Antwerp zich af.

   

  "Ik begrijp het echt niet. Soms laat de scheidsrechter doorspelen en komt de VAR daarna tussenbeide. Dan gaat de ref kijken en zegt hij dat het strafschop is."

   

  "Maar wanneer wij één of twee keer scoren, dan moet de ref plots niet gaan kijken. Ze zeggen hem dat het geen geldig doelpunt is en hij volgt die beslissing."

   

  "We hebben overal de VAR nodig en dus kunnen de scheidsrechters rustig thuis blijven. Dat is beter. Waarom zijn ze met z'n vieren? Je moet hen ook nog betalen en de VAR beslist toch."

  Bölöni wil weer praten met de VAR

  "Volgens mij is de man in het busje nu de scheidsrechter. En dat is misschien het probleem", vulde Jess Thorup, de Gentse trainer aan. "De man op het veld moet de situatie bekijken, niet de man buiten."

   

  Vragen van de pers wilde Laszlo Bölöni niet beantwoorden, maar de Roemeen gaf nog mee dat hij niet te oud is om te leren. "Ik heb de VAR al uitgenodigd om te praten. Ik wil gerust de pintjes betalen, want ik zal veel bijleren. Die vraag herhaal ik dus nog eens."

  Bekijk het verslag en de passage op de persbabbel: