• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club speelt slecht, maar niet zó slecht als deze match doet vermoeden"

  Ivan Leko

  Een peinzende Ivan Leko: "Ik vind hier moeilijk een verklaring voor."

  Club Brugge is de heenronde begonnen met een valse noot en kan straks in de stand voorbijgestoken worden door Anderlecht én Antwerp. "Het was onze slechtste match van het seizoen."

  "Dit is de 3e keer op een rij dat we het moeilijk hebben na een interlandbreak", stelde Club-coach Ivan Leko vast na de 1-3 tegen Zulte Waregem. "De signalen op training waren nochtans goed. Het is moeilijk om hier een verklaring voor te vinden. Dit is een van de lastigste momenten van het seizoen."

   

  "Dit was in ieder geval onze slechtste match van het seizoen, maar we spelen ook niet zó slecht als deze match doet vermoeden. We zijn natuurlijk ook niet zo goed als tegen Monaco of Gent. De waarheid ligt ergens tussenin."

   

  "Het zou nu makkelijk zijn om het gebrek aan flankspelers als excuus in te roepen. Dat willen we niet doen. Onze kern is breed genoeg en je kunt ook een match winnen zonder flankspelers."

  "Net zoals bij de nationale ploeg: een offday"

  "Het was gewoon niet goed genoeg vandaag", luidt de analyse van Hans Vanaken. "Dit is net hetzelfde als met de nationale ploeg in Zwitserland: een offday."

   

  "Zulte Waregem countert 2 keer in de 1e helft en scoort daaruit 2 keer. Wij waren niet bij machte om het daarna om te draaien. Het zat ook wat tegen. Er zijn zo van die dagen."

   

  Brandon Mechele weet dat het nu moeilijk wordt voor Club Brugge om de reguliere competitie als leider af te sluiten. "We hadden een hele terugronde om die eerste plaats te heroveren, maar dan verspeel je het al op de 1e speeldag. Niemand had verwacht dat we hier vandaag thuis zouden verliezen tegen Zulte Waregem."