• home
 • video
 • pas verschenen

  Ramos reageert op beschuldigingen: "Hartstochtelijk tegen doping"

  Sergio Ramos heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen over dopingmisbruik aan zijn adres, die gisteren wereldwijd werden gelanceerd. "Ik heb in mijn carrière aan ontelbare dopingtests meegewerkt en ze doorstaan."

  Uit documenten die het klokkenluidersplatform Football Leaks openbaar maakte vrijdag blijkt dat de aanvoerder van Real Madrid in 2017 en 2018 inbreuken pleegde op de dopingregels. Ramos komt op Twitter met een uitleg voor elke beschuldiging.

   

  "Ik wil het volgende duidelijk stellen. Ik ben hartstochtelijk tege het gebruik van doping. Ik heb nooit deelgenomen, zal deelnemen of toestemming geven voor enige vorm van doping. De twee specifieke gevallen waaraan gerefereerd wordt, zijn als volgt te verklaren."

   

  "Malaga, 2018: Toen de match gedaan was, werd me gevraagd een dopingtest te doen. Gezien de tijdsdruk om met het team terug te reizen, heeft de verantwoordelijke (dopingcontroleur) me toegestaan eerst te douchen voor ik de test uitvoerde. Hij is heel de tijd in mijn buurt gebleven. Ik heb daarna de test doorstaan, zoals in alle andere gevallen."

   

  "Cardiff, 2017 (Champions League-finale): "Ik kreeg een standaard behandeling, die is aangegeven door het medisch personeel van de club. De zaak is uitgeklaard en formeel opgelost tussen de organisaties (Real Madrid en de UEFA)."

   

  Ramos voegt er nog aan toe dat hij in zijn carrière vele dopingtests doorstaan heeft en dat hij onderzoekt of hij gerechtelijke stappen zal zetten. "Ik heb respect voor het recht om informatie te verspreiden,  maar moet ook waken over mijn recht op eergevoel."

   

  De uitleg die Ramos geeft, ligt in het verlengde van wat kranten die tot het het onderzoeksnetwerk European Investigative Collaborations (EIC) behoren, eerder schreven.