• home
 • video
 • pas verschenen

  Lauda kondigt na longtransplantatie zijn comeback aan bij Mercedes

  Niki Lauda

  Niki Lauda werd in augustus geopereerd.

  Enkele maanden na zijn longtransplantatie heeft voormalig autocoureur Niki Lauda met een video zijn terugkeer in de F1-wereld aangekondigd. "De steun die ik van jullie kreeg was ongelooflijk", vertelt de 69-jarige Oostenrijker.

  Lauda vertolkt op de circuits nog steeds een belangrijke rol bij de racestal van Mercedes, maar verdween de laatste maanden uit beeld met een kwakkelende gezondheid. Begin augustus onderging hij een longtransplantatie.

   

  De operatie is goed verlopen en tijdens zijn revalidatie heeft hij laten weten dat hij zeker zal terugkeren bij Mercedes.  "Zoals jullie allemaal weten heb ik er medisch gezien een lastige tijd opzitten", vertelde hij in een boodschap op het Twitter-account van Mercedes.

   

  "De steun die ik van jullie kreeg was ongelooflijk. Ik was sneller uit bed omdat ik me thuis voelde in een grote en sterke familie en groep van vrienden. Het belangrijkste is dat ik snel terug zal zijn en we dan kunnen voortgaan. De druk stijgt voor een zesde keer."

   

  De videoboodschap van Lauda