• home
 • video
 • pas verschenen

  Xavi (38) hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

  Xavi Hernandez

  Xavi geeft zijn laatste passes als profvoetballer.

  Voor Xavi Hernandez nadert het einde van zijn spelerscarrière. De voormalige draaischijf van Barcelona stopt na het huidige seizoen bij de Qatarese club Al Sadd stopt. Daarna wil de 38-jarige middenvelder coach worden.

  Anderhalf decennium was Xavi een vaste waarde bij Barcelona. Drie jaar geleden trok hij naar Qatar om een punt achter zijn carrière te zetten. Daar is de 38-jarige Spanjaard nu aan toe.

   

  "Dit is mijn laatste jaar. In januari zal ik 39 zijn en dat is een goed moment om afscheid te nemen", vertelt Xavi in een gesprek met de Spaanse radiozender Cadena Ser.

   

  De middenvelder wil zich omscholen tot coach. "Het idee is hier in Qatar te beginnen en ervaring op te doen, mezelf te testen. Het is een nieuw hoofdstuk en ik begin vanaf nul."     

   

  Op een dag hoopt Xavi op de bank van Barcelona te zitten, maar dat is nu nog een verre droom. "Daar denk ik nog niet aan. Barcelona trainen is een onwaarschijnlijke uitdaging. Je moet er klaar voor zijn en ik voel dat ik dat nog niet ben", besluit hij.

  Barcelona trainen is een onwaarschijnlijke uitdaging. Je moet er klaar voor zijn en ik voel dat ik dat nog niet ben.

  Xavi