• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaten Verbrugghe betwisten alle beschuldigingen: "Flagrante leugen"

  Rik Verbrugghe

  Walter Planckaert beschuldigde Verbrugghe donderdag in een interview bij Sporza van vluchtmisdrijf tijdens Gent-Wevelgem.

  De advocaten van Bahrain-Merida-ploegleider en toekomstig bondscoach Rik Verbrugghe betwisten de beschuldigingen van Walter Planckaert, ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise, aan het adres van hun cliënt.

  Gisteren ontstond er heel wat commotie door uitspraken van Walter Planckaert, die aan Sporza vertelde dat Rik Verbrugghe over de voet van een mecanicien had gereden in Gent-Wevelgem en nadien vluchtmisdrijf gepleegd zou hebben. De Belgische wielerbond reageerde en zag momenteel geen reden om maatregelen te nemen.

   

  Nu komt er in een persbericht van de advocaten ook een reactie vanuit het kamp van Verbrugghe zelf. "De aantijging van vluchtmisdrijf en de beweringen alsof zijn neus bloedt, worden ten zeerste betwist. Rik Verbrugghe was en is zeer aangegrepen door dit ongeluk", klinkt het.

   

  "De bewering dat onze cliënt met veel vertraging en op aandringen van advocaten aangifte gedaan heeft, is een flagrante leugen: onze cliënt is vrijwel onmiddellijk na de feiten verhoord door de politie, te weten aan de start van de wedstrijd Dwars door Vlaanderen. Het waren met name dezelfde politiemensen die instonden voor de beide wedstrijden." Tussen de 2 wedstrijden lagen wel 3 dagen.

   

   "Wij wensen te benadrukken dat onze cliënt na de wedstrijd onverwijld het slachtoffer is gaan opzoeken in het ziekenhuis. Onze cliënt heeft bovendien en zelfs tot op heden, op geregelde tijdstippen geïnformeerd naar de toestand van het slachtoffer, dat hem bovendien diverse malen benadrukt heeft hem niets ten kwade te duiden."

   

  "Aangezien er nog steeds een strafonderzoek lopende is, kunnen noch cliënt, noch wij omtrent de feiten enige publieke verklaring doen."

  Onze cliënt is vrijwel onmiddellijk na de feiten verhoord door de politie, te weten aan de start van de wedstrijd Dwars door Vlaanderen.