• home
 • video
 • pas verschenen

  Buitenlands transfernieuws: Mangala terug naar rode lantaarn, Kanté verlengt bij Chelsea

  Orel Mangala

  Orel Mangala haalt een bal weg in de topper tegen Keulen.

  De Belgische belofte-international Orel Mangala (20) moet na dit seizoen de nummer 1 in de Duitse tweede klasse weer verlaten. Chelsea kondigt dan weer een verlengd verblijf van wereldkampioen N'Golo Kanté aan.

  Mangala moet terug

  Orel Mangala speelt momenteel op uitleenbasis bij Hamburger SV in de tweede Bundesliga. De jeugdspeler van Anderlecht is er een vaste waarde.

   

  Een verlengd verblijf voor Mangala zit er niet in. "Momenteel is de deur voor een definitieve transfer dicht. Van een definitieve overgang is geen sprake", vertelt Michael Reschke, sportief directeur bij VfB Stutgart, in de krant Hamburger Morgenpost.

   

  Jammer voor Mangala, want Hamburg voert het klassement in de tweede klasse aan. En Stuttgart bengelt helemaal onderaan in de eerste Bundesliga.

  Kanté verlengt

  Aan de andere kant van het Kanaal heeft de Franse international N'Golo Kanté (27) een nieuw contract ondertekend bij Chelsea. Hij ligt nu vast tot 2023.

   

  Kanté speelt sinds de zomer van 2016 voor Chelsea, dat hem voor zo'n 36 miljoen euro weghaalde bij toenmalig kampioen Leicester City. In zijn eerste seizoen pakte de controlerende middenvelder ook met Chelsea de titel in de Premier League.

   

  "Ik ben blij dat ik mijn contract bij Chelsea kan verlengen", zegt wereldkampioen Kanté. "Het zijn twee mooie jaren geweest en ik hoop dat er nog meer volgen."

   

  "Sinds mijn komst ben ik een completere speler geworden, heb ik mezelf uitgedaagd en prijzen gewonnen die ik niet voor mogelijk achtte. Ik hou van de stad, de club en ben blij langer te kunnen blijven."