• home
 • video
 • pas verschenen

  EK U21: België loot zwaar met Italië, Spanje en Polen

  De nationale belofteploeg van Johan Walem kent zijn tegenstanders voor het EK U21 van 16 tot 30 juni in Italië. België zit in Groep A bij Italië, Spanje en Polen.

  Op het EK worden de Europese tickets voor de Olympische Spelen 2020 uitgedeeld: de top 4 mag naar Tokio.

  De Italiaanse oud-topinternational Andrea Pirlo haalde in Bologna de balletjes uit de urnes. En hij bedacht de Belgen met een zware taak: het gastland, Spanje en Polen. De winnaars van de 3 groepen én de beste tweede stoten door naar de halve finales.

   

  België opent op 16 juni tegen Polen, op 19 juni is Spanje tegenstander om op 22 juni af te sluiten tegen Italië. Italië hoefde als gastland geen voorrondes te spelen, België won Groep 6, Spanje Groep 2 en Polen kwam uit de barrages.

   

  12 landen doen mee: gastland Italië, de 9 groepswinnaars van de voorrondes en 2 barragisten. Duitsland is de titelhouder. Als Engeland de laatste 4 haalt, dan spelen de overige 2 tweedes een play-off voor het vierde olympische ticket, omdat Engeland geen olympisch land is.

   

  Het is nog maar de 3e keer dat de Belgische beloften zich plaatsten voor de eindronde. In 2002 was in Zwitserland de groepsfase het eindstation, in 2007 haalden onder meer Vertonghen en Vermaelen en co de halve finale, waardoor ze een jaar later naar de Spelen in Peking mochten.

  Programma van de Belgen: