• home
 • video
 • pas verschenen

  Infantino heeft al 11 stemmen binnen in voorzittersverkiezingen FIFA

  Gianni Infantino steekt zijn beide duimen op.

  Infantino is voorlopig de enige kandidaat om FIFA-voorzitter te worden.

  De Oceanische voetbalbond heeft zijn volledige steun uitgesproken voor FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Op 5 juni vinden de voorzittersverkiezingen plaats, Infantino heeft voorlopig nog geen uitdagers.

  FIFA-voorzitter Gianni Infantino kwam recent nog in een slecht daglicht te staan na onthullingen van Football Leaks. De Zwitser zou onder andere topclubs geholpen hebben om straffen voor Financial Fair Play te ontlopen.

   

  Maar daar trekt de Oceanische voetbalbond zich niks van aan. De 11 leden hebben nu al meegedeeld dat ze allemaal stemmen voor Infantino op 5 juni, de dag waarop de voorzitter van de FIFA verkozen wordt. In totaal zijn er 211 FIFA-landen die hun stem moeten uitbrengen.

   

  Infantino kwam in februari 2016 Sepp Blatter vervangen als FIFA-voorzitter, nadat de Zwitser verbannen werd door allerlei frauduleuze praktijken. Voor de komende verkiezingen heeft Infantino nog geen uitdagers. De deadline voor potentiële kandidaten is 5 februari.