• home
 • video
 • pas verschenen

  Canadese skikampioen Guay zet punt achter carrière na zware crash van landgenoot

  Erik Guay (37) is enorm onder de indruk van een val van zijn landgenoot Osborne Paradis, die op training een dubbele breuk opgelopen heeft in zijn kuitbeen. De voormalige wereldkampioen in de super-G en in de afdaling heeft daarom beslist om de skilatten definitief aan de haak te hangen.

  Guay: "Stel dat ik ook zo zwaar ten val zou komen"

  Het moest een feestweekend worden voor de Canadese skiër Erik Guay, die in zijn afscheidsseizoen nog eens voor eigen publiek in actie zou mogen komen in Lake Louise.

   

  Maar door een trainingsongeval van een landgenoot past Guay voor de Wereldbeker-manche in Lake Louise. Straffer nog: de 37-jarige Canadees gaat onmiddellijk met pensioen.

   

  "Ik stond tijdens de training te wachten op mijn beurt toen ik hoorde dat Manuel (Osborne Paradis, red.) gevallen was en dat hij moest weggebracht worden met een helikopter", zegt Guay aan de Canadese tv-zender CBC Sports.

   

  "Ik dacht bij mezelf: "Stel dat mij dat overkomt." Ik weet niet of ik nog de energie zou hebben om opnieuw een herstelperiode door te maken. Dat trainingsongeval heeft mijn beslissing om meteen te stoppen sterk beïnvloed."

  Vorig jaar nog wereldkampioen in de super-G

  Erik Guay verzamelde in zijn carrière 5 zeges in Wereldbekermanches. Hij kroonde zich ook 2 keer tot wereldkampioen: in de afdaling in 2011 en in de super-G in 2017.