• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische wielerbond: "Zien momenteel geen reden om maatregelen te nemen tegen Verbrugghe"

  Verbrugghe zit naast Sven Vanthourenhout tijdens zijn aanstelling als bondscoach.

  Verbrugghe is bondscoach van de nationale selectie.

  Walter Planckaert heeft bondscoach Rik Verbrugghe beschuldigd van vluchtmisdrijf in Gent-Wevelgem. De Belgische wielerbond heeft gereageerd: "We willen geen polemiek opstarten."

  Het was Walter Planckaert die gisteren de kat de bel aanbond. Planckaert moet binnenkort een rij-examen afleggen om ook nog op zijn 70e een volgauto te mogen besturen. Daar is de ploegleider van Sport Vlaanderen-Baloise "not amused" mee.

   

  En om aan te tonen dat leeftijd niets vertelt over je rijkunsten, vertelde Planckaert gisteren dat de veel jongere Rik Verbrugghe over de voet van een mecanicien gereden had in Gent-Wevelgem, waarna Verbrugghe volgens Planckaert vluchtmisdrijf gepleegd heeft.

   

  "We zijn niet van plan om een polemiek op te starten", zegt Frederik Broché, technisch directeur bij de Belgische wielerbond. "We hebben bondscoach Verbrugghe zijn verhaal laten doen en we zien momenteel geen redenen om maatregelen te nemen tegen Verbrugghe."

   

  Uiteindelijk heeft Verbrugghe aangifte gedaan van de aanrijding, maar met veel vertraging en onder druk van advocaten.