Ga naar de inhoud

Anderlecht haalt Pär Zetterberg terug als assistent-coach

 vr 23 november 2018 12:28
Pär Zetterberg
Pär Zetterberg is een held in het Astridpark.

Pär Zetterberg (48) maakt zijn rentree bij Anderlecht. De voormalige middenvelder maakt vanaf januari deel uit van de sportieve cel. Hij wordt een van de assistenten van coach Hein Vanhaezebrouck.

Bekijk de persconferentie met Pär Zetterberg

Anderlecht is volop zijn sportieve cel aan het vernieuwen. Pär Zetterberg is de eerste versterking. De voormalige middenvelder uit Zweden wordt, net als Karim Belhocine, assistent van coach Hein Vanhaezebrouck.

 

Zetterberg voetbalde 10 seizoenen voor Anderlecht (1993-2000 en 2003-2006). "Welkom thuis, Pär", klinkt het in Anderlecht. "Hij zal de coach assisteren tijdens wedstrijden en trainingen. Daarnaast zal hij met bijzondere aandacht de jeugd opvolgen en begeleiden."

 

Anderlecht hoopt dat Zetterberg de club weer mee op het juiste spoor kan zetten. Na snelle exits in Europa en in de Beker van België rest de recordkampioen alleen nog de competitie. Daarin staat Anderlecht na 15 speeldagen 4e, op 5 punten van leider Genk. Zondagavond wacht een lastige verplaatsing naar Sint-Truiden.

 

De aanstelling van Zetterberg is de eerste verwezenlijking van Michael Verschueren. De zoon van oud-manager Michel Verschueren zet nu de sportieve lijnen uit in Anderlecht.

 

Hij wil ook graag oud-speler Frank Arnesen (62) terug naar Anderlecht halen. De Deen werkt nu voor de Nederlandse nummer 1 PSV.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pär Zetterberg als Anderlecht-speler:

  • 375 wedstrijden
  • 87 doelpunten
  • 6x Belgisch landskampioen
  • 1x Beker van België
  • 2x Belgische Supercup
  • 2x Gouden Schoen
  • 3x Profvoetballer van het Jaar