• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Noor is wereldkampioen street style dankzij waanzinnige trick

  Het podium, samen met Roberto Carlos.

  De Noor Erlend Fagerli is in Warschau (Pol) voor het eerst wereldkampioen street style voetbal geworden. In de finale stak hij de Braziliaan Ricardinho de loef af, onder het goedkeurende oog van jurylid Roberto Carlos.

  Het was de 7e keer dat Red Bull het WK street style organiseerde. Voor de gelegenheid was Roberto Carlos naar Polen afgezakt. De legendarische Braziliaanse linksachter was getuige hoe zijn landgenoot in de halve finales afrekende met Brynjar Fagerli.

   

  Maar zijn broer Erlend Fagerli, op voorhand al de torenhoge favoriet, nam wraak in de finale, onder meer met een nooit geziene trick. "Ik heb dit jaar maar 1 battle verloren", zei de zegezekere Erlend achteraf.

   

  Bij de vrouwen was er succes voor de plaatselijke favoriete Agnieszka Mnich, die - ook dankzij wat Pools chauvinisme - de Française Melody Donchet van een 5e wereldtitel hield.

  De spectaculaire finale tussen Fagerli en Ricardinho:

  De broers Fagerli in actie:

  De knapste voetbaltricks bij de vrouwen:

  De mooiste tricks bij de mannen: