Trossard op de radar van Arsenal: "Over 6 maanden verlaat hij België"

  Trossard is een van de smaakmakers in de competitie.

  Het was vorige week een klein berichtje in de Vlaamse kranten: “Arsenal en Tottenham houden Leandro Trossard nauwgezet in het oog." Trossard werd eerder al gelinkt aan Celta de Vigo en Salzburg, maar interesse van topclubs uit Engeland is toch van een ander niveau. Stef Wijnants ziet dat Trossard de Limburgse heimat snel zal verlaten.

  De Engelse krant The Guardian, niet meteen een tabloid, wijdde een artikel aan spelers die in het oog van scouts zijn komen te vallen. Trossard was er eentje van. Logisch, want de pocketspits werd eerder al aan de mouwen getrokken door onder meer het Spaanse Celta de Vigo.

   

  Trossard had er oren naar, maar hij wilde zeker zijn dat een stap hogerop de juiste was. De clubleiding van Racing Genk overtuigde hem in het tussenseizoen om nog één jaar te blijven.

  Vet contract komt wel

  Josy Comhair is al zes jaar begeleider en manager van Trossard. Hij vond na samenspraak een transfer naar het buitenland te vroeg en liet Trossard zijn contract bij de leider in de JPL verlengen.

   

  “Het is inderdaad heel bewust dat Leandro nog een jaartje bij Genk bleef voetballen", zegt Comhair. "Eerst en vooral omdat zijn ontwikkeling nog niet helemaal voltooid is, ten tweede omdat hij van top tot teen een Genkie is, maar vooral omdat hij met de huidige ploeg het gevoel heeft om een prijs te pakken. Leandro wil Genk door de grote poort verlaten.”

   

  Trossard liet in Spanje een vet contract liggen, maar volgens Comhair kan hij dat in de toekomst meer dan goedmaken. “Natuurlijk speelt geld een rol, daar hoeven we niet flauw over te doen. Maar Leandro begrijpt dat wat hij nu verliest straks in het veelvoud zijn richting tegemoet kan komen. Hij wil elke dag beter worden en Genk creëert hiervoor de ideale voedingsbodem."

  Leandro begrijpt dat wat hij nu verliest straks in het veelvoud zijn richting tegemoet kan komen. Hij wil elke dag beter worden en Genk creëert hiervoor de ideale voedingsbodem.

  Josy Comhair, begeleider en manager Leandro Trossard

  Van Arsenal over Dortmund tot Monaco

  Het artikel in The Guardian heeft Comhair natuurlijk ook gelezen. “Ik heb contact gezocht met vertegenwoordigers van Arsenal en Tottenham. Bij Tottenham heeft niemand mij willen bevestigen dat Trossard een optie is, bij Arsenal wel."

   

  "Zij vertelden mij dat Leandro een heel erg interessant profiel voor hen heeft en dat ze hem al sinds augustus volgen. Ze voegden er ook nog aan toe dat het een goede keuze was om nog een jaar in Genk te blijven.  Met ‘They keep a close eye on him’ eindigde het telefoongesprek.”

   

  Ook Monaco zou volgens enkele kranten Trossard willen inlijven. Liefst nu al in januari. Daarvoor zouden de Monegasken 18 miljoen veil hebben. Comhair: “Ik heb erover met Filips Dhondt (CEO van Monaco) gepraat en die zei nergens concreet van te weten. Ze kennen Trossard natuurlijk wel en hebben hem verschillende keren gescout. Op de tribune in Genk zaten ook al vertegenwoordigers van Borussia Dortmund. Maar contacten zijn er niet geweest, neen.”

  Trekt Trossard naar de Premier League?

  Enkel praten bij monsterbod

  Trossard gooit alweer hoge ogen. Met zijn snelle balbehandelingen, korte dribbels en prachtige doelpunten hebben de scouts ruimte te weinig in de notitieboekjes. Acht doelpunten maakte de Genkenaar tot dusver in de JPL, in Europa staat zijn teller al op zeven.

   

  Als Trossard definitief verlost is van zijn schouder- en hamstringblessure, zullen die statistieken zeker nog bijgeschaafd worden. Zou het kunnen dat Trossard dan alsnog in januari vertrekt? “Zeg nooit nooit, want bij een monsterbod dat in het voordeel van alle partijen is, kan het altijd. Maar dat is nu zeker niet de intentie."

   

  "Wat ik wel kan zeggen, is dat Leandro over zes maanden het Belgische voetbal verlaat. Hij is dan 24 jaar, tijd om hoger te geraken. Stel dat Genk de titel zou pakken, dan zal de waarde van Leandro wellicht nog toenemen”, besluit Comhair.

  Liefst naar Spanje

  Trossard heeft natuurlijk weet van al die interesse, maar blijft er erg kalm onder. Goede vriend Alessio Allegria, zelf voetballer bij tweede amateurploeg Patro Eisden, ziet Trossard niet zo snel veranderen.

   

  “Natuurlijk wordt er wel eens over de toekomst gepraat, maar Leandro wil zich vooral op Genk concentreren. Hij is ook een familieman, is aan het bouwen en gaat na het seizoen trouwen. De volgende stap, die naar het buitenland, lijkt daarna logisch."

   

  "Ik jen hem wel eens dat hij niet naar Engeland mag gaan maar naar Spanje, want dat technische voetbal is hem op het lijf geschreven. Hij glimlacht dan, maar hij laat het allemaal op hem afkomen. Leandro krijg je niet snel gek.”

   

  Trossard kan de komende maanden in elk geval zijn waarde nog wat de hoogte injagen. Racing Genk maakt een uitstekende kans om na nieuwjaar nog in Europa te spelen, in onze competitie kan hij de club misschien naar een vierde landstitel leiden en bij de Rode Duivels heeft hij zijn eerste selectie achter de rug. Als hij zich blijft ontbolsteren, zal Roberto Martinez de aanvaller niet negeren in de kwalificatiecampagne voor het volgende EK.

  Leandro laat het allemaal op hem afkomen. Je krijgt hem niet snel gek.

  Alessio Allegria, vriend van Leandro Trossard