• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen over rel met Ocon: "Het had erger kunnen zijn"

  Max Verstappen.

  Max Verstappen blijft achter zijn woorden en daden staan.

  Bijna twee weken geleden kreeg Max Verstappen het in Brazilië aan de stok met Esteban Ocon. De Nederlander kruist de Fransman weer in Abu Dhabi, waar de laatste GP van het seizoen gereden wordt. De temperamentvolle Verstappen blijft achter zijn duw- en trekwerk staan.

  "Ik denk dat ik nog kalm bleef"

  Max Verstappen was in Brazilië op weg naar de zege, maar Esteban Ocon wou ook een woordje meepraten. Ocon werd gedubbeld, maar legde zich niet neer bij die gang van zaken. Het gevolg: een aanrijding met Verstappen, die Hamilton naar de zege zag snellen en achteraf verhaal ging halen.

   

  "Of ik daar spijt van heb? Neen, niet echt", vertelde Verstappen vandaag in Abu Dhabi. "Ik was op zoek naar excuses en ik kreeg een ander antwoord."

   

  "Ik verspeelde een overwinning. Ik denk dat ik nog kalm bleef. Het had erger gekund. Ik vond het een rustige reactie. Wat had je dan verwacht? Moest ik zijn hand schudden en hem bedanken?"

   

  "Jullie weten niet wat er gezegd werd, jullie hebben gewoon gezien hoe ik geduwd heb. Maar als jullie de hele conversatie hadden gehoord, dan zou het iets anders zijn", zegt Verstappen, die twee dagen gemeenschapsdienst moet uitoefenen. "We zijn geen robotten. We willen gewoon winnen."

  Ocon: "Team zei me dat ik sneller was"

  Op zijn perspraatje werd Esteban Ocon uiteraard ook nog eens geconfronteerd met het akkefietje met Max Verstappen. "Het is niet fijn om in een crash met de leider betrokken te raken", vertelde de Fransman.

   

  "Mijn team zei me in mijn oortje: je kunt jezelf ontdubbelen, als je wil, want je bent sneller. Ik ben er gewoon voor gegaan. Ook al beweert Max het tegendeel."