• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandegoor over "vluchtmisdrijf" Verbrugghe: "Geen prettige start als bondscoach"

  Rik Verbrugghe

  Rik Verbrugghe volgt vanaf 1 december Kevin De Weert op als bondscoach.

  Nog voor hij goed en wel begonnen is als bondscoach is Rik Verbrugghe in een klein stormpje beland. "Je kunt je vooral vragen stellen op menselijk vlak."

  Walter Planckaert zou binnenkort niet meer achter het stuur van de volgauto mogen zitten. Om aan te tonen dat leeftijd niets zegt over je rijkwaliteiten, kwam hij met het verhaal van Rik Verbrugghe, die in Gent-Wevelgem over de voet van de mecanicien van Planckaert reed en daarna vluchtmisdrijf pleegde.

   

  "Dit is geen prettige start als bondscoach voor Verbrugghe", zegt wielercommentator Christophe Vandegoor. "We hadden hem aan de lijn en hij zei dat hij geen polemiek wil beginnen, maar het verhaal is door verschillende ploegleiders bevestigd."

  "Verbrugghe doet alsof zijn neus bloedt"

  "Je kunt je vooral vragen stellen op menselijk vlak. Verbrugghe is op de avond van het ongeluk nog op bezoek geweest bij de mecanicien in het ziekenhuis, maar daarna heeft hij totaal niets meer van zich laten horen."

   

  "De mecanicien zelf is enorm vergevingsgezind. Ik had hem aan de lijn en hij zei: "Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in de hectiek van de koers." Maar dat Verbrugghe doet alsof zijn neus bloedt, stuit veel mensen tegen de borst."

   

  "Bij de wielerbond waren ze aanvankelijk niet op de hoogte van het voorval, maar ze zijn ervan geschrokken en willen binnenkort toch eens praten met Verbrugghe."