• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Hartelijk weerzien in Cleveland, maar LeBron kent geen genade

  " "

  LeBron James is zijn vorige publiek dankbaar voor de mooie ontvangst.

  Op 3 dagen tijd heeft LeBron James zijn beide ex-ploegen een bezoek gebracht en 2 keer duwde de NBA-vedette ze kopje-onder: na Miami zondag moest gisteravond Cleveland eraan geloven: 105-109. De thuisfans gaven hun kampioenenmaker een staande ovatie. Ondertussen gaat het met de Golden State Warriors van kwaad naar erger.

  Cleveland toont dankfilmpje tijdens de match

  Maar James kent geen genade

  Elf seizoenen speelde James voor de Cavaliers, van 2003-2010 en van 2014-2018. Met als hoogtepunt de NBA-titel in 2016, de eerste in de clubgeschiedenis. Dat waren de supporters in een uitverkochte Quicken Loans Arena niet vergeten: de MVP kreeg een hartverwarmende staande ovatie. Met zijn ex-teammaats waren er knuffels en handshakes.

   

  Maar cadeautjes kreeg James niet tijdens de match. De Cavs - met 2 zeges en 13 nederlagen onderaan in de NBA - toonden een geïnspireerd gelaat en legden de Lakers het vuur aan de schenen. Een tussenspurtje in het vierde quarter zorgde voor 99-91 op 5'41" van het einde.

   

  Een driepunter van Kuzma luidde de ommekeer in, James deed - zoals de thuisfans wel weten - de rest: de nummer 23 zette 2 vrijworpen om, gooide een 3-punter binnen en wierp nog 3 vrijworpen binnen na een fout op hem: 99-102. De Lakers speelden daarop de partij koel uit. (lees voort onder de tweet)

  De wedstrijd van LeBron:

  James: "Zo'n welkom betekent veel voor mij en mijn familie"

  LeBron James kwam uit op 32 punten, 14 rebounds en 7 assists. De 5 basisspelers van LA eindigden in de dubbele cijfers. Bij de thuisploeg waren Cedi Osman (21 punten) en ex-Laker Jordan Clarkson (20 punten) goed bij schot. James' goeie vriend Tristan Thompson probeerde met 14 punten en 15 rebounds zijn maat vergeefs af te stoppen.

   

  Na 4 minuten in de partij gebeurde er nog iets speciaals: Cleveland - club én fans - bedankte de inwoner van Akron, 30 minuten ten zuiden van Cleveland, in een filmpje (zie boven) voor al zijn arbeid al die jaren op het parket, maar ook voor zijn liefdadigheid in de regio.

   

  Na de wedstrijd keek James tevreden terug: "Bij mijn terugkeer hier zo'n welkom krijgen, dat betekent niet alleen veel voor mezelf, maar ook voor mijn familie en vrienden. Zij die hier waren, maar ook zij die in LA bleven."

  Hartelijk weerzien:

  Vierde verlies op een rij voor Warriors: een primeur onder Kerr

  Bij de regerende kampioen draait het ondertussen van geen kanten: de Golden State Warriors leden een vierde nederlaag op een rij. Dat was onder coach Steve Kerr, die in juli 2014 aankwam, nog nooit gebeurd. De bezoekers uit Oklahoma wonnen met 95-123.

   

  De Warriors zijn sinds 2 weken onherkenbaar en dat is niet alleen te wijten aan de afwezigheid van de geblesseerden Curry en Green. Na 3 uitnederlagen in Texas toonde Golden State voor eigen volk een gebrek aan energie en liet het OKC snel weglopen.

   

  Met 11 punten, 11 rebounds en 13 assists was er voor het eerst dit seizoen een triple double weggelegd voor Russell Westbrook, maar de topschutter bij City was de Duitser Dennis Schröder (32 punten, waaronder 5 driepunters). Met een zesde verlies in 8 matchen viel Golden State terug naar de 5e plaats in de Western Conference.

  De hoogtepunten van de match: