• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Denk niet dat ik veel naar deze Davis Cup-finale zal kijken"

  Johan Van Herck verbijt de ontgoocheling na de verloren finale vorig jaar.

  Frankrijk en Kroatië vechten voor de laatste Davis Cup-trofee, althans in de traditionele formule. Vorig jaar was België nog de uitdager van Frankrijk. "Die finale spookt nog regelmatig door mijn hoofd. Ik denk niet dat ik veel zal kijken naar deze finale", zegt Johan Van Herck, kapitein van het Belgische Davis Cup-team.

  "Ik heb nog veel aan die finale gedacht"

  "Of Frankrijk in de Davis Cup slechte herinneringen oproept? Dat is misschien een groot woord, maar er komen wel herinneringen naar boven. En dan komt die ontgoocheling natuurlijk ook wel terug", stelt Johan Van Herck, die vorig jaar met België geklopt werd door de Fransen in de finale.

   

  "Ik heb er nog veel aan gedacht, niet alleen nu. Je bent er heel dicht bij geweest. Het was een ongelofelijke ervaring, maar je bent ontgoocheld, want je wordt dicht bij de streep geklopt."

   

  "Dat spookt nog regelmatig door mijn hoofd. Je probeert er uit te leren, maar het blijft altijd een moeilijk gegeven. Ik denk niet dat ik veel naar deze finale zal kijken, al zal ik het natuurlijk wel volgen."

  Vorig jaar moesten Johan Van Herck en David Goffin toekijken hoe Frankrijk met de Davisbeker pronkt.

  "Kroatië is misschien lichtjes favoriet"

  Frankrijk-Kroatië is dit seizoen de finale. De Fransen zijn bijna een vaste waarde geworden. "Ze beschikken over veel spelers en ze kunnen ook Monfils, Simon en Gasquet thuislaten. Het is geen verrassing dat zij weer in de finale staan, ook al omdat Nadal niet kon spelen in de halve finales en omdat ook Federer en Djokovic niet gespeeld hebben."

   

  Wie is dan de favoriet? "Zeker in het enkelspel heeft Kroatië de betere spelers. Coric is nummer 12 van de wereld, Cilic (ATP-7) speelde vorige week nog op de Masters. Op persoonlijk vlak hebben zij beter gepresteerd dan de Fransen, maar Davis Cup is nog iets anders."

   

  "Kroatië heeft ook ervaren dubbelspelers en is misschien wel lichtjes favoriet. Qua vertrouwen en kwaliteiten hebben ze net dat streepje voor, maar er zijn al gekke dingen gebeurd in de Davis Cup. Waarom niet dit weekend?"

  Qua vertrouwen en kwaliteiten hebben de Kroaten net dat streepje voor, maar er zijn al gekke dingen gebeurd in de Davis Cup. Waarom niet dit weekend?

  Johan Van Herck