• home
 • video
 • pas verschenen

  Verwarring over interview Schumacher: video is niet nieuw

  Michael Schumacher in oktober 2013, enkele weken voor zijn ski-ongeval.

  Al jaren, sinds zijn ongelukkige ski-ongeval in 2013, komt er weinig nieuws naar buiten over Michael Schumacher. Groot was dan ook de verrassing, toen er gisteravond op sociale media een video de wereld rondging met zijn laatste interview voor het noodlot toesloeg. Exclusief vrijgegeven door de familie, luidde het. Maar de video is niet nieuw en werd al eerder getoond.

  Eind december 2013 liep Schumacher een zwaar hersentrauma op tijdens het skiën in de Franse Alpen. Hij raakte een rots buiten de piste en werd in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble.

   

  Vijf jaar na zijn ski-ongeval in Meribel en enkele weken voor zijn 50e verjaardag tast iedereen in het duister over de toestand van de Duitser.


  Het videointerview dateert van 30 oktober 2013. Het werd verkocht als een primeur, maar dat klopt niet. Die geruchten kwamen uit Italië. Volgens zijn manager Sabine Kehm staan de beelden al jaren op zijn website. Kort na de opname werd de video gepubliceerd. Dat schrijft de Duitse regionale krant Express.

   

  In het interview dat gisteren weer rondging, beantwoordt Schumacher vragen van zijn fans over zijn idolen, zijn favoriete tegenstander en zijn succes. "Het is belangrijk om aan jezelf te twijfelen, om niet te veel zelfvertrouwen te hebben", vertelt hij onder meer. "Zo kan je progressie maken. Ik dacht altijd dat ik niet goed genoeg was."

   

  Hoe het nu precies met zijn gezondheid is, blijft nog steeds een groot vraagteken.

  Bekijk hier het laatste interview met Michael Schumacher: