Ga naar de inhoud

Sporza-surfer wil voorronde met Duitsland, Turkije en Griekenland

 za 1 december 2018 11:53
De Rode Duivels zitten in pot 1.
De Rode Duivels zitten in pot 1.

Zondag vanaf 12u vindt de loting plaats voor de kwalificaties van Euro 2020. De Sporza-surfer verkiest een pittge groep voor de Rode Duivels met onder meer Duitsland, Turkije en Griekenland.

Wat moet je nog weten over de loting?

  • Pot 1 bestaat uit de beste 6 landen van de UEFA-ranking en de 4 halvefinalisten van de Nations League: België, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië en Polen, aangevuld met Zwitserland, Portugal, Nederland en Engeland. De halvefinalisten van de Nations League worden verdeeld over groepen A-D.
  • Enkele landen kunnen om politieke redenen niet in dezelfde groep belanden: Armenië en Azerbeidzjan, Spanje en Gibraltar, Bosnië en Kosovo, Servië en Kosovo en tenslotte Oekraïne en Rusland.
  • Er mogen maximaal 2 "wintergevoelige" landen per poule: Estland, Faeröer, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland.
  • Om te veel lange verplaatsingen te vermijden, gelden er ook enkele beperkingen. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk dat Kazachstan in een poule zit met Engeland én IJsland.
  • Er mogen maximaal 2 gastlanden van het EK in één poule. De gastlanden zijn Azerbeidzjan, Denemarken, Duitsland, Engeland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Roemenie, Rusland, Schotland en Spanje.