• home
 • video
 • pas verschenen

  POLL: helft blijft voetbal kijken, maar met bedenkingen; 1/10 haakt af

  De voetbalschandalen rond makelaars Bayat en Veljkovic doen ons voetbal op zijn grondvesten daveren.

  " "

  Kris Luyckx, de advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic, is zijn geloof in het voetbal verloren.

  0 / 0

  Nadat Kris Luyck, de advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic in enkele VRT-programma's verteld had dat hij - een voetbalsupporter - zijn geloof in het voetbal verloren had, wilden wij graag jouw mening kennen.

  "Ik ga nooit meer op een onbevangen manier naar een wedstrijd kunnen kijken", zei Luyckx. Jullie reageerden massaal (meer dan 27.000 stemmen) en de helft maakt zich vanaf nu toch ook bedenkingen als het naar een potje voetbal kijkt.

   

  Voor 22 procent blijft voetbal leuk om naar te kijken, 10 procent trekt zich zelfs niets aan van alle schandalen en vindt voetbal top. Daartegenover staat 12 procent voor wie voetbal niet meer hoeft. Zij haken af na alle verhalen over fraude en matchfixing.

  Poll: Hoe kijk jij hiertegen aan?

  1. Ik blijf naar voetbal kijken, maar met bedenkingen - 51%
  2. Voetbal blijft leuk om naar te kijken - 22%
  3. Ik haak af. Voetbal hoeft niet meer voor mij - 12%
  4. Het kan me allemaal niet schelen: voetbal is top - 10%
  5. Ik ben geen voetbalfan - 5%

   Aantal stemmen: 27.252 
    

  Kris Luyckx kwam uitleg geven in TerZake en bij Van Gils en Gasten, nadat hij voor Dejan Veljkovic een spijtoptantenregeling met het gerecht uitgewerkt had.

  Wat is de mening van Peter Vandenbempt en Jan Mulder?
  Vandenbempt: "Ik kan niet ontkennen dat mijn liefde voor het voetbal zwaar op de proef wordt gesteld"
  Mulder behoudt geloof: "Voetbal is de hel op aarde, maar ik geniet er toch van"

  Deel uw mening: