• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen met Valverde, maar geklaag over salaris kost bondscoach zijn job

  Alejandro Valverde.

  Valverde werd in Oostenrijk wereldkampioen.

  De Spaanse wielerbond gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach. Javier Minguez (69) wordt aan de kant geschoven, hoewel de Spanjaard enkele maanden geleden Alejandro Valverde naar de wereldtitel in Innsbruck had geleid. Minguez had kritiek geuit over zijn loon en betaalt daar nu een prijs voor.

  Javier Minguez was sinds 2013 de bondscoach van Spanje. Met Rodriguez, Valverde (2 keer) en Castroviejo (in de tijdrit in 2016) had hij al meermaals eremetaal verzameld, maar de bekroning volgde in september in Innsbruck met de wereldtitel van Valverde.

   

  Maar kort na die triomf toonde Minguez zich kritisch over de gang van zaken bij de Spaanse wielerbond. De Spanjaard uitte zijn ongenoegen over zijn financiële regeling bij de bond. 

   

  “Er komt een moment waarop je moet zeggen: nu is het genoeg. Als er niks verandert, dan stop ik aan het einde van het jaar als bondscoach”, klonk het bij Europa Press.

   

  Europa Press kon vandaag een brief inkijken waarin de voorzitter van de Spaanse wielerfederatie laat weten dat Minguez mag ophoepelen. De Spaanse bond kan niet lachen met de uitlatingen van Minguez, die beweerde dat hij twee jaar gratis bondscoach was en daarna een contract voor "slechts" 25.000 euro kon tekenen.