• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions op weg naar WK in India: "Onze zilverwinkel vervangen door goud"

  " "

  België reist met zijn "beste selectie ooit" naar het WK in India.

  De Red Lions zijn vandaag naar het WK in India vertrokken, waar ze volgende week woensdag de openingsmatch spelen tegen Canada. Na enkele zilveren medailles (op het EK 2013, 2017 en op de Spelen van 2016) is de ambitie torenhoog: "We willen de geschiedenis niet ingaan als de net-nietgeneratie", zegt 's werelds beste speler Arthur Van Doren.

  Verslag van het vertrek:

  Alle spelers zijn zelfbewust: "Zonder goud keren we teleurgesteld terug", zegt defensieve sterkhouder Loïck Luypaert. "Het is tijd dat we die zilverwinkel thuis vervangen door 1 gouden medaille."

   

  Van Doren: "We zijn ontzettend ambitieus, maar ook wel realistisch. We weten ook dat naast ons heel veel teams ook heel hard hebben getraind om hetzelfde doel te behalen. We zullen zien hoe ver we geraken."

   

  Op de Spelen in Rio verloren de Red Lions tegen de eigen verwachting het goud aan Argentinië (4-2). Met diezelfde cijfers werd vorig jaar de EK-finale verloren, nadat ze tegen gastland Nederland nochtans op een 2-0-voorsprong waren gekomen.

   

  Tom Boon beseft wat de hoge ambities met zich meebrengen: "We hebben vrij veel druk op onze schouders. Maar we gaan er alles aan doen. De finale is op 16 december. Ik hoop dat we dan nog daar zijn."

  " "

  Shane McLeod: "Gebeurt het nu niet, dan in Tokio 2020"

  Bondscoach: "Beste selectie ooit"

  Bondscoach Shane McLeod klinkt formeel: "Dit is de beste selectie die we ooit al hebben kunnen maken. Heel veel spelers zijn in een heel goede vorm. Hoe goed we zijn, zie je aan de kwaliteit van de spelers die we thuis hebben moeten laten."


  De Nieuw-Zeelander kwam in 2015 aan het roer. Hij blijft zoals steeds met de voeten op de grond, maar is ook razend ambitieus: "Als we niet winnen in Bhubaneswar, dan doet deze groep het wel op de Olympische Spelen 2020 in Tokio, maar dan wel met een andere trainer."

   

  België zit op het WK in een groep met Canada, Zuid-Afrika en gastland India. De 4 groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 kunnen nog langs de barrages doorstoten. Een 5e plaats in 2014, dat is tot nu het beste resultaat van de mannenhockeyers op een WK.

  Als we niet winnen in India, dan doet deze groep het wel op de Olympische Spelen 2020 in Tokio, maar dan wel met een andere trainer.

  Coach Shane McLeod