• home
 • video
 • pas verschenen

  Bendtner laat beroep vallen en moet 50 dagen de cel in

  Nicklas Bendtner

  Krijgt Nicklas Bendtner zijn leven en carrière opnieuw op de rails?

  Nicklas Bendtner mag zich binnenkort melden in de gevangenis. De Deense aanvaller werd veroordeeld voor slagen en verwondingen aan een taxichauffeur en heeft beslist niet in beroep te gaan.

  Nicklas Bendtner is nog altijd maar 30 jaar, maar de carrière van de ex-speler van Arsenal en Juventus zit al een tijdje in het slop. Bendtner, die als "Lord" is uitgegroeid tot een cultfiguur op het internet, speelt tegenwoordig voor Rosenborg, maar ook daar rijgt hij de bedenkelijke prestaties aan elkaar.

   

  Maar niet alleen sportief ligt het leven van Bendtner overhoop, ook privé. Begin september sloeg hij in Kopenhagen een taxichauffeur in elkaar. Volgens Bendtner uit zelfverdediging, na een ruzie over de prijs van het ritje. De rechter geloofde er weinig van en veroordeelde hem tot een effectieve gevangenisstraf van 50 dagen.

   

  Bendtner had enkele weken tijd om in beroep te gaan, maar heeft nu beslist dat niet te doen. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn gevangenisstraf zal moeten uitzitten.