• home
 • video
 • pas verschenen

  Youri Mulder: "Geen leedvermaak met België, een zwaluw maakt de lente niet"

  Nederland kleurt opnieuw helemaal Oranje.

  Nederland kleurt opnieuw helemaal Oranje.

  Waar de Rode Duivels enkel van kunnen dromen, is in Nederland meer dan ooit een doel geworden: de Nations League winnen. "Na een lange periode van droogte is euforie logisch", zegt analist Youri Mulder.

  Geen leedvermaak met België

  Het trotse Nederlandse legioen heeft reden tot feest. Nederland kwalificeerde zich gisteren in Duitsland voor de Final Four van de Nations League in een moeilijke groep.

   

  "Leedvermaak met België is er niet", vertelt Youri Mulder. "We zijn ons bewust dat de eerste helft tegen Frankrijk en de match tegen Duitsland niet goed waren. Duitsland was maandag veel beter en Frankrijk speelde niet zoals ze de halve finale van het WK aanvatten."

   

  "Een zwaluw maakt nog geen lente, maar iedereen is na een lange periode van droogte wel euforisch natuurlijk. Zo werkt het in het voetbal. Vooral het voetbal van de tweede helft tegen Frankrijk hadden we al 10 jaar niet meer gezien van Oranje."

  Zowat de beste defensie van Europa

  De Nations League leeft in Nederland en dat heeft veel te maken met de heropstanding van Oranje. Winst tegen Frankrijk en Duitsland doet goed aan het beschadigde zelfvertrouwen.

   

  "De heropstanding is te danken aan bondscoach Ronald Koeman, maar ook aan verschillende spelers die zijn opgestaan. Memphis heeft de leeftijd en ervaring om echt het verschil te maken."

   

  "En het is heel gek, maar Nederland heeft zowat de beste verdediging van Europa met De Ligt van Ajax, Van Dijk van Liverpool, De Vrij van Inter, maar ook Hoedt van Southampton of Bruma van Wolfsburg. Dat is normaal een beetje ons zwakke punt."

   

  "We hebben ook opnieuw goede buitenspelers als Promes, Danjuma en de kleine Kluivert. En er komen nog heel getalenteerde spelers van 18 of 19 jaar aan."

   

  "In het voetbal komt talent in golven. België zal ook ooit afscheid  moeten nemen van Hazard, Lukaku of Mertens. Duitsland maakt het nu mee. Dat is altijd moeilijk, want ervaren spelers hebben krediet opgebouwd. Maar nieuwe boompjes groeien als het bos gesnoeid is."