• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt over Veljkovic: "Dit kan een enorme splinterbom zijn"

  Peter Vandenbempt

  Vandenbempt: "Heeft Veljkovic nog vaker de afloop van de degradatiestrijd bepaald?"

  Het Belgische voetbalschandaal dreigt zich als een inktvlek uit te breiden, nu spilfiguur Dejan Veljkovic heeft beloofd een boekje open te doen bij het gerecht. Peter Vandenbempt over de rollende sneeuwbal in ons voetbal.

  Spelersmakelaar Dejan Veljkovic heeft de onderzoekers "substantiële onthullingen" beloofd in ruil voor strafvermindering. Stinkende putjes die nu nog bedekt zijn, kunnen dus binnenkort ook open komen te liggen.

   

  "Als Veljkovic kan toelichten dat hij de spilfiguur was en en wie er allemaal betrokken waren, dan kan dit ongelooflijk belangrijke gevolgen hebben voor de sportieve toekomst van KV Mechelen en Waasland-Beveren", schetst Peter Vandenbempt het belang van deze nieuwe ontwikkeling.

   

  "Voor de onderzoekers is dit een godsgeschenk, maar voor iedereen die boter op het hoofd heeft in het voetbal, is dit een nachtmerrie. Ik zou hard moeten zoeken naar clubs waarmee Veljkovic geen zaken heeft gedaan, bij de ene al wat meer dan bij de andere."

  Voor de onderzoekers is dit een godsgeschenk, voor veel clubs een nachtmerrie

  "Misschien meer klaarheid over Lokeren-Lierse?"

  "Maar wat mij vooral interesseert", gaat Vandenbempt voort, "heeft Veljkovic wat hij vorig seizoen deed vaker gedaan, maar dan met succes? Heeft hij dus de afloop van de degradatiestrijd bepaald?"

   

  "Zo herinner ik mij nog de degradatiestrijd waarbij Lierse de dans heeft ontsprongen, met daarbij een Lokeren-Lierse waar heel wat spelers van Veljkovic in beide kampen stonden. Daar waren toen al verdachtmakingen over. Misschien schept hij daar nu klaarheid over?"

   

  "Als Veljkovic kan aantonen wat hij met het zwart geld heeft gedaan, wie allemaal betrokken is, dat hij nog meer wedstrijden heeft vervalst en dat er nog meer scheidsrechters bij betrokken waren, dan is dit een enorme splinterbom die er nog eens bovenop komt en die de gevolgen van dit onderzoek nog veel groter maakt."

  Terzake over de nieuwe ontwikkelingen rond Veljkovic