• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sutter duikt op bij KV Oostende: "Kan win-win verhaal worden"

  Tom De Sutter kan straks misschien opnieuw bewonderd worden op Belgische velden.

  Tom De Sutter kan straks misschien opnieuw bewonderd worden op Belgische velden.

  KV Oostende heeft vandaag bekendgemaakt dat Tom De Sutter er vanaf woensdag zal meetrainen. De 33-jarige spits zat al drie maanden zonder club, nadat zijn contract bij Lokeren ontbonden was.  "De Sutter kan KVO misschien nog mooie diensten bewijzen."

  Eind augustus kwam er abrupt een einde aan de moeilijke samenwerking tussen Sporting Lokeren en Tom De Sutter. Twee jaar nadat Lokeren de spits had binnengehaald, werd het contract er in onderling overleg ontbonden.

   

  Daarna was het drie maanden lang windstil rond De Sutter, maar nu is de spits dus opgedoken bij KV Oostende. De veertienvoudige Belgische international bereikte aan de kust een akkoord met sportief directeur Hugo Broos om er tot Nieuwjaar aan zijn conditionele achterstand te werken.

   

  Volgens Broos biedt de samenwerking een mooie opportuniteit voor beide partijen. "Als Tom weer wedstrijdfit zou zijn met Nieuwjaar kunnen we praten over een contract, en dan kan hij KVO misschien nog mooie diensten bewijzen. Het zou jammer zijn dat een speler met de ervaring en kwaliteiten van De Sutter op zijn 33ste afscheid moet nemen van het profvoetbal."

   

  Ook De Sutter zelf was opgetogen met de deal. "Dit kan een uitstekend win-win verhaal worden. Ik ben bijzonder blij dat Hugo Broos en Gert Verheyen me de gelegenheid bieden om weer op niveau te komen."

  De voorlopige loopbaan van Tom De Sutter

  De Sutter kreeg zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, alvorens - via een omweggetje bij derdeklasser Torhout (2005-2006) - door te breken op het hoogste niveau bij Cercle Brugge (2006-2008).

   

  Vervolgens volgden passages bij Anderlecht (2009-2013), Club Brugge (2013-2015), Bursaspor (2015-2016) en Sporting Lokeren (2016-2018). De Sutter is veertienvoudige Rode Duivel en kwam al 91 keer tot scoren in de Jupiler Pro League.

  KV Oostende verwelkomde Tom De Sutter op Twitter