• home
 • video
 • pas verschenen

  Mick Schumacher vergezelt Vettel in Race of Champions: "Wil een waardige teamgenoot zijn"

  Mick Schumacher werd dit seizoen Europees kampioen in de F3.

  Mick Schumacher werd dit seizoen Europees kampioen in de F3.

  Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael, mag deelnemen aan de Race of Champions in Mexico, de jaarlijkse exhibitiewedstrijd waarop veel autosporttoppers present tekenen. "Ik kijk uit naar strijd met de vele bekende rijders."

  Op de Race of Champions strijden rijders (in landenploegen) uit de Formule 1, Formule 2, Formule 3, IndyCar en Nascar voor de officieuze titel van 'beste automotorcoureur ter wereld'. Dit seizoen staat het evenement gepland op 19 en 20 januari. 

   

  Mick Schumacher (19), Europees kampioen in de Formule 3, mag dit jaar voor het eerst deelnemen. Bij Duitsland vormt hij een koppel met viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel, die alle edities van de Race of Champions tussen 2007 en 2012 met vader Michael Schumacher reed, én won. Vettel is ook de laureaat van vorig jaar. 

   

  "Ik ben overweldigd dat ik ben uitgenodigd om deel te nemen aan de Race of Champions", reageerde Mick Schumacher. "Het wordt zwaar want Sebastian is een grote naam in de Race of Champions, maar ik ga proberen een waardige teamgenoot te zijn."

   

  "Ik kijk er ongelofelijk naar uit. Ik ben vereerd deel te mogen nemen aan deze competitie waar mijn vader zo van houdt. Ik kijk ernaar uit te strijden tegen de vele bekende rijders en hen beter te leren kennen."

  VIDEO: Bekijk de reactie van Mick Schumacher op Twitter