• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanavond Italië-VS in Genk "dankzij" Italiaanse gemeenschap

  De Italiaanse nationale ploeg is in Genk. Daar speelt de Squadra Azzurra vanavond een oefenmatch tegen de Verenigde Staten. "Ik verwacht tussen 12.000 en 13.000 fans", zegt Erik Gerits van Racing Genk.

  "Italiaanse organisatie was Genk niet vergeten"

  Nationale ploegen die oefenen buiten de eigen landsgrenzen van beide partijen is al lang niet meer nieuw of uniek. Brazilië oefent vanavond tegen Kameroen in de Britse stad Milton Keynes, een stad van nog geen 230.000 inwoners. Qatar en IJsland oefenden gisteren in Eupen.

   

  In België oefende Italië in 2011 al eens tegen Ierland op Sclessin (0-2-verlies) en in 2010 tegen Mexico in het Koning Boudewijnstadion (1-2-verlies). Vanavond is Genk aan de beurt.

   

  "In het verleden hebben we al eens een wedstrijd tussen de beloften van België en Italië ontvangen", zegt Erik Gerits, Algemeen Directeur van Racing Genk. "We hebben altijd contact onderhouden met de Italiaanse organisator."

   

  "Die zocht nu een locatie om de oefenmatch tussen Italië en de VS te organiseren. Hij streeft daarbij vaak naar een plaats waar een grote Italiaanse gemeenschap leeft en was de aantrekkingskracht van de beloftenmatch op de fans hier niet vergeten."

  "Racing Genk krijgt een bedrag per toeschouwer"

  Racing Genk houdt iets over aan de Italiaanse passage. De club verhuurt zijn stadion en ondersteunde de Italiaanse organisator. "We hebben onder meer de ticketverkoop verzorgd", zegt Erik Gerits.

   

  "We krijgen de kosten terugbetaald en een bedrag per toeschouwer. Voorlopig zijn er 11.000 tickets verkocht, maar deze voormiddag was er nog heel wat beweging aan de ticketbureaus. Ik verwacht tussen 12.000 en 13.000 fans."

   

  De Franstalige krant Le Soir zegt te weten dat de Italiaanse nationale ploeg 500.000 euro vraagt voor een oefenmatch in het buitenland. "Dat kan ik niet bevestigen, daar gaan wij niet over", zegt Gerits.