• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Emotionele Cahill zwaait Socceroos uit: "Bedankt, Australië"

  Tim Cahill speelde 108 wedstrijden voor de nationale ploeg.

  Tim Cahill speelde 108 wedstrijden voor de nationale ploeg.

  Tim Cahill heeft op 38-jarige leeftijd op een emotionele manier afscheid genomen van het Australisch elftal. Tegen Libanon (3-0-winst) speelde Cahill zijn laatste internationale wedstrijd. Het publiek beloonde zijn held met een staande ovatie.

  Tim Cahill kondigde in juli al aan dat hij de nationale ploeg vaarwel zou zeggen. Op het WK mocht de veteraan invallen in de laatste groepsmatch tegen Peru (0-2-verlies). 

   

  Die wedstrijd was niet het laatste internationale optreden van de Australische middenvelder, die momenteel bij F.C. Jamshedpur (India) speelt. Cahill nam maandag afscheid als international in de oefenwedstrijd tegen Libanon.

   

  Bij 3-0 voor Australië, kort voor affluiten, betrad het Australische voetbalicoon onder luid applaus voor de laatste keer het terrein. Hij kreeg ook de kapiteinsband nog omgegord. In 108 wedstrijden bij de nationale ploeg wist de Australiër 50 keer te scoren, een record bij de Socceroos.

   

  De Australische aanvaller reageerde na het laatste fluitsignaal fier en emotioneel tegelijk: "Het is de eerste keer dat ik ween tijdens een voetbalwedstrijd en ik ben er fier op. Elke keer ik het groen-gouden truitje aantrok, speelde ik met het hart. Bedankt, Australië."    

  VIDEO: Cahill bleef tot 2 uur na de wedstrijd het Australische publiek bedanken:

  Twitter was getuige van het emotionele afscheid van Cahill: