• home
 • video
 • pas verschenen

  Giants onderuit in 2e helft tegen AEK: "Genekt door jeugdigheid"

  De Giants kunnen een nederlaag tegen de titelverdediger niet vermijden.

  In de Champions League basketbal hebben de Antwerp Giants nipt verloren van titelverdediger AEK. Aan de rust hadden de Giants een geruststellende tienpuntenkloof bijeen gebasketbald, maar na een desastreus derde quarter verloor de thuisploeg alsnog met 64-71.

  Verslag van Antwerp-AEK (64-71)

  Giants grijpen AEK meteen bij de keel

  In de Champions League namen de Antwerp Giants het vanavond op tegen een klepper van formaat: AEK Athene. Toch waren de mannen van Giants-coach Roel Moors niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, want Antwerp greep de Grieken in de eerste helft meteen bij de keel.


  De verraste Grieken kwamen snel op een 13-6-achterstand, maar kwamen daarna iets beter in de wedstrijd en vochten op het eind van het eerste quarter terug tot 24-20.


  De Giants gingen in quarter 2 echter door op het elan van de beginfase, en brachten de titelverdediger aan het wankelen. De 38-28-ruststand was dan ook meer dan verdiend, de Grieken moesten zich herbronnen.

  VIDEO: Bako rondt heerlijke aanval van Giants af met dunk

  Grieken straffen laconieke Giants af in derde quarter

  Na de rust behielden de Antwerp Giants - met behulp van enkele driepunters - even hun mooie voorsprong, maar lang zou dat niet duren. Nadat sterkhouders Bako en Tate wegens oplopende foutenlast van het parket werden gehaald, stortte de thuisploeg helemaal in. 


  In een mum van tijd kwam AEK op gelijke hoogte (48-48), om  in het slot van het derde quarter zelfs op voorsprong te komen: 49-51. Alles te herdoen voor de Antwerp Giants, die vooral mentaal gekraakt leken.


  In de laatste periode won de ervaring van AEK het van de alles-of-niets-mentaliteit van de thuisploeg. AEK-scherpschutter Larentzakis trok de overwinning over de streep voor de Grieken met enkele knappe driepunters. Eindstand: 64-71.


  Door de nederlaag blijven de Antwerp Giants op negen punten en dreigen ze de voeling met de top vier van het klassement te verliezen. AEK springt dan weer over Hapoel Jeruzalem naar de eerste plaats.

  VIDEO: Een van de vele driepunters van AEK-speler Larentzakis

  Moors: "Door onze jeugdigheid werden we te emotioneel"

  "De eerste helft speelden we schitterend basketbal, offensief en defensief", vertelt coach Roel Moors. "We kwamen ook heel goed uit de kleedkamer, maar na 5 minuten waren we met al onze jeugdigheid te emotioneel geworden. We zijn offensief ons spel vergeten te spelen. We maakten vaak verkeerde keuzes in de aanval en zo kregen we een aantal makkelijke punten tegen."

   

  "Defensief maakten we een aantal kleine foutjes, maar speelden we wel 40 minuten goeie minuten. Alleen is dat niet goed genoeg tegen een topploeg als AEK Athene. We misten ook 3 spelers, dus kon ik niet veel roteren. Op het einde waren sommigen dan ook wat moe en maakten ze ook daardoor verkeerde keuzes."

   

  "Dit is een gemiste kans. Ik geloofde er voor de match in, ik geloofde er tijdens de rust in en uiteindelijk deden we tot de laatste minuut ook mee."

   

  "Ik ben niet blind voor de positieve zaken, maar nu overheerst de frustratie. Het publiek heeft wel kunnen genieten. Dit is promotie voor het Belgische basketbal. We blijven knokken voor de play-offs. We ontvangen onze rechtstreekse concurrenten nog thuis. Als we onze komende 2 matchen winnen, kunnen we nog lang meedraaien."

  Dit is een gemiste kans. Ik ben niet blind voor de positieve zaken, maar nu overheerst de frustratie.

  Giants-coach Roel Moors