• home
 • video
 • pas verschenen

  Carrasco betaalt ploegmaat 10.000 euro voor gebroken neus op training

  Yannick Carrasco (25) speelt sinds februari 2018 in China, bij Dalian Yifang.

  Yannick Carrasco heeft op training met Dalian Yifang een ploegmaat een gebroken neus bezorgd na een dispuut. Het incident dateert van augustus, maar raakte vandaag pas bekend, nadat de Chinese eersteklasser een filmpje met excuses van de Rode Duivel gepubliceerd had.

  Carrasco doet het verhaal van die bewuste training: "Na een duel hadden we een kleine woordenwisseling, die leidde tot een blessure aan de neus van Jing Pengxiang."

   

  De 28-jarige Chinees moest naar het ziekenhuis. De exacte aard van zijn blessure is niet bekend, maar de verdediger speelde niet meer sinds het voorval begin augustus.

   

  Carrasco is schuldbewust: "Jin Pengxiang is een goeie voetballer en een heel goed persoon." De 25-jarige Rode Duivel voegde eraan toe dat hij Jin 10.000 euro aanbood na zijn geste.

   

  "Ik wil me bij hem excuseren. In het voetbal en meerbepaald bij trainingen kan dit gebeuren na een duel. Ik hoop dat Jin zo snel mogelijk hersteld zal zijn." 

  Niet tegen IJsland en Zwitserland door paspoortproblemen

  Dalian Yifang verzekerde zich vorige week van het behoud in China dankzij een 2-0-zege tegen Changchun. Carrasco scoorde.  De oud-voetballer van Monaco en Atletico kwam in februari in China terecht, goed voor 7 goals en 9 assists.

   

  Door paspoortproblemen raakte de 34-voudige international, die de Wereldbeker in Rusland meemaakte, China niet uit voor de interlands tegen IJsland en Zwitserland.