• home
 • video
 • pas verschenen

  Calgary haakt definitief af voor organisatie Winterspelen 2026

  De Olympische Winterspelen van 2026 zullen geen tweede keer in Calgary plaatsvinden. Het bestuur van de Canadese stad stopte gisteren officieel de kandidatuur. Vorige week had een meerderheid van de bevolking zich al uitgesproken tegen de Spelen in een referendum.

  De inwoners van Calgary, dat in 1988 al de Winterspelen organiseerde, vrezen de hoge kosten. Er waren grote onduidelijkheden over wie wat zou betalen: staat, provincie, stad? 56,4 procent was tegen in het niet-bindende referendum. Maar de stad kon eigenlijk niet anders dan die uitkomst volgen.

   

  Nu blijven er nog maar 2 kandidaat-organisatoren over: Stockholm in Zweden en het Italiaanse duo Milaan/Cortina d'Ampezzo. In juni 2019 kiest het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de gaststad voor 2026. Dit voorjaar waren de Winterspelen in Pyeongchang in Zuid-Korea. In 2022 is Peking in China aan de beurt.