• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse sprinter Levine vier jaar geschorst na positieve dopingtest

  Nigel Levine kon zijn onschuld niet bewijzen.

  Nigel Levine kon zijn onschuld niet bewijzen en aanvaardde de schorsing van vier jaar.

  Het Britse Anti-doping-agentschap UKAD heeft de voorlopige schorsing van de Britse atleet Nigel Levine omgezet naar een definitieve straf van vier jaar. Levine zou positief getest hebben op het verboden product clenbuterol.  

  In februari maakte UKAD bekend dat de 400m-specialist Nigel Levine een voorlopige schorsing opgelegd kreeg nadat de Brit op 24 november 2017  positief getest had op het product clenbuterol, een geneesmiddel om astma te behandelen. 

   

  Levine mocht zich onlangs bij een zitting van het Britse anti-doping-agentschap komen verdedigen, maar de Brit kon niet afdoende verklaren hoe het product in zijn bloed was verzeild geraakt en aanvaardde een schorsing van vier jaar. 

   

  Veel verandert dat overigens niet voor de Europese aflossingskampioen van 2014, want sinds een motorongeval begin 2017 nam Levine niet meer deel aan competitiewedstrijden. Pas in april dit jaar hervatte de sprinter de trainingen, maar zijn heroptreden werd dus nog voor langere tijd uitgesteld. 

  Het palmares van Levine

  De 28-jarige Levine kroonde zich in 2014 met het Britse 4x400m-team tot Europees kampioen. Op het EK in Zürich kwam hij in actie in de reeksen, niet in de finale.

   

  Verder behaalde Levine in 2012 met de Britse 4x400m-ploeg zilver op het EK in Helsinki, achter België. Ook indoor behaalde hij op de 4x400m enkele successen, met een eerste stek op het EK in 2013 en drie podiumplaatsen op een WK.

  UKAD maakte het nieuws bekend op Twitter