• home
 • video
 • pas verschenen

  BK veldrijden vrouwen verhuist naar zaterdag, ook junioren live op tv

  Het BK veldrijden krijgt een facelift, naar het model van het WK veldrijden. De vrouwen mogen nu in prime time rijden op zaterdag. Enkel de wedstrijden bij de nieuwelingen worden niet uitgezonden op tv.

  Het BK in Kruibeke vindt plaats op 12 en 13 januari. In tegenstelling tot de voorbije jaren zal de wedstrijd bij de vrouwen op zaterdag in plaats van zondag worden verreden. De cross begint om 15u. Om 13.40u is het de beurt aan de jongens junioren, de categorie van onder meer Thibau Nys.

   

  Beide wedstrijden zullen live uitgezonden worden door Sporza, net als de wedstrijden van de beloften (13.30u) en elite mannen (15u) op zondag. "Wat de junioren betreft is dat een primeur", laat de wielerbond weten.

  "Nieuwe stap in opwaardering vrouwenwielrennen"

  "Dit is een nieuwe stap in de opwaardering van het vrouwenwielrennen, met tegelijkertijd ook extra aandacht voor de toppers van morgen, de junioren", zijn ze bij de KBWB in hun nopjes.

   

  "Ook in de toekomst zal nieuwe schema de vaste leidraad worden voor de Belgische kampioenschappen veldrijden."