• home
 • video
 • pas verschenen

  Allijns tevreden over Veljkovic als spijtoptant: "Eindelijk klare wijn"

  Joseph Allijns

  Joseph Allijns maakt zich geen zorgen: "Wij hebben weinig met Veljkovic gewerkt."

  Nu Dejan Veljkovic door het gerecht als spijtoptant wordt ingezet, worden er nog meer onthullingen verwacht in Operatie Propere Handen. Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns juicht dit toe.

  Om strafvermindering te krijgen, heeft spelersmakelaar Dejan Veljkovic aan het gerecht beloofd een boekje open te doen over zijn handel en wandel in het voetbal. "Het is moeilijk in te schatten wat hiervan de gevolgen zullen zijn", zegt Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns.

   

  "Ik kan alleen maar voor mezelf en mijn club spreken als ik zeg dat wíj nu niet plots klamme handjes krijgen. We hebben immers weinig met Veljkovic gewerkt."

   

  "Maar ik vind het goed dat Veljkovic nu zal spreken. De waarheid mag aan het licht komen en dit lijkt de enige mogelijkheid om klare wijn te schenken."

   

  Allijns hoopt vooral dat er nu meer duidelijkheid komt over de mogelijke matchfixing. "Want dat vind ik het ergste van allemaal. Dat ondermijnt de geloofwaardigheid van het voetbal volledig. Ik heb dan ook totaal geen compassie met bestuurders die zich hieraan schuldig maken."