• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "We proberen met goeie resultaten de zieltjes terug te winnen"

  Yves Vanderhaeghe gaat weer aan de slag bij KVK.

  Yves Vanderhaeghe is aan zijn tweede ambtstermijn als hoofdcoach van KV Kortrijk begonnen. "Ze kennen mijn persoonlijkheid. Ze weten op welke manier ik werk en blijkbaar is dat heel erg voldoende voor de mensen die het hier voor het zeggen hebben", zegt de nieuwe T1 van KVK.

  "Anti-Yves? Niet echt mee bezig"

  "Of dit thuiskomen is? Ja, toch wel een beetje. Ik heb hier al 7 jaar gewerkt en ik zie hier veel vertrouwde gezichten. Het doet wel deugd om opnieuw bij deze club te werken aan mijn carrière als trainer. Ze tonen ook vertrouwen met een contract van 2,5 jaar", zegt Yves Vanderhaeghe.

   

  Zijn vertrek bij KVK naar KV Oostende van enkele jaren geleden lag zwaar op de maag bij de KVK-fans. Voor sommige toeschouwers lijkt zijn vertrek nog niet helemaal verteerd.

   

  "Ik ben er niet echt mee bezig. Als enkelingen nog overblijven, dan moeten we proberen met vele goeie resultaten de zieltjes terug te winnen. Ik denk dat er veel te veel positieve verhalen zijn aan de combinatie KVK-Vanderhaeghe dan het vertrek naar Oostende."

  "Heb gezegd dat ik niet wilde onderhandelen zolang Glen trainer was"

  Het bestuur toont veel vertrouwen in Yves Vanderhaeghe. "Ze kennen me door en door. Ze kennen mijn persoonlijkheid, ze weten dat ik een winnaar ben en ze weten op welke manier ik werk. Blijkbaar is dat heel erg voldoende voor de mensen die het hier voor het zeggen hebben."

   

  De thuisreputatie herstellen bij de nummer 12 in de eerste klasse, lijkt een van de belangrijkste doelstellingen. "De doelman staat meestal te daveren bij die rode muur achter ons doel. Dat moeten we terugkrijgen. Ik denk dat deze groep over voldoende kwaliteiten beschikt. We moeten een resultaat vasthouden, maar het goeie voetbal is al onder Glen De Boeck getoond."

   

  Het vertrek van De Boeck liet een zure nasmaak na. "Voor de wedstrijd tegen Standard is er een telefoontje geweest: zou je interesse hebben om hier trainer te worden? Ik heb gezegd: "Ik wil niet onderhandelen zolang Glen hier trainer is. Als jullie een beslissing nemen om hem te ontslaan, dan sta ik open voor een gesprek.""

  "Ik zal niet zweven"

  Yves Vanderhaeghe krijgt een contract voor 2,5 jaar. "Of ik hier echt lang kan blijven? Waarom niet? Het kan heel snel gaan."

   

  "Maar als er één iets is waar ik mezelf niet zal aan verloochenen, dan is het dat ik met beide voetjes op de grond blijf. Ik zal niet zweven, ook al heb ik al vier keer POI gespeeld. Het kan snel de andere kant uitgaan, wat ook al twee keer geresulteerd heeft in een ontslag."